Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Tahmina Akefi, schrijfster

Landgenoten, we mogen vaker aan ze denken, ze een bezoekje brengen thuis of een wandeling met ze maken. Ik heb het over onze ouderen. Heb je weleens opgelet wat er gebeurt als je ze begroet op straat? Ze leven helemaal op! Die glimlach is onbetaalbaar! Hoe komt het dat wij ze steeds meer als een last zien? Zijn we vergeten dat we dankzij hen in een welvarend, beschaafd land, in vrijheid leven? Of is die vrijheid inmiddels zo vanzelfsprekend geworden dat we ons niet meer afvragen waar die vandaan komt? Vragen waar we af en toe bij stil mogen staan.