Zihni Özdil, publicist

Leden van de Staten-Generaal, Nederlanders hebben veel hervormingen moeten doorstaan. Eerder kondigde ik de participatiesamenleving aan. Dit jaar moet u nuchter blijven. Nuchter participerend naar de toekomst: zonder vaste contracten of pensioenen en, net als in de Middeleeuwen, uw familie of kerk als vangnet bij ellende. Vanaf 2016 zal ik daarom uw Flex-Koning zijn. Mijn vaste uitkering verdwijnt. Net als u zal ik op flexbasis opdraven wanneer ik een opdracht krijg. Daarna stuur ik een factuur. U zult mij voortaan ook op een bakfiets zien. Geen achterhaald paneel van dienende slaven op de Gouden Bakfiets, maar een portret van Johan Vlemmix. U mag zich gesteund weten dat ik zo bijdraag aan ons project om Nederland volledig te individualiseren, ik bedoel flexibiliseren, ik bedoel participeren.