Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Philip Huff, schrijver

Leden van de Staten-Generaal, Wikipedia, Google en Facebook komen een kroeg binnen.

Wikipedia zegt: ‘Ik weet alles’.

Google zegt: ‘Ik vind alles.’

Facebook zegt: ‘Ik ken iedereen.’

De barman, Elektriciteit, zegt: ‘Blijf maar kletsen, heren.’

Leden van de Staten-Generaal, alles valt of staat met elektriciteit. Dat belast onze wereld en leefomgeving. Over vijf tot tien jaar zijn de Nederlandse energiereserves op. De uitdaging is om dan niet 14 maar 20 procent van alle energie duurzaam en Nederlands te laten zijn: 20 in 2020. Dus, bij dezen, en voor als u de mop al kende, daadwerkelijk nieuwe informatie. In december, bij de presentatie van ons energiebeleid, gaan we een plan presenteren dat minder op gas, olie en kolen leunt dan we tot nu toe beogen. Dus: hoedjes af en aan de slag!