Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Zwarte komedie

Vanaf volgende week vrijdag in Bellevue drie avonden op rij: Happy Birthday Mammie, een „schrijnende zwarte komedie” van Moniek Kramer. Wanneer een echtpaar met bloemen hun jarige (schoon)moeder bezoekt is ‘Mammie’ verdwenen. Hij wil weg, zij wil wachten. En wachten blijven ze, op het station. Ze zullen wel moeten: het duurt nog lang voor de volgende trein komt. In the middle of nowhere, veroordeeld tot elkaar, houdt Mammie hen in de tang, zelfs als ze spoorloos is. Gespeeld door Raymond Thiry (o.a. Penoza) en Raymonde de Kuyper (o.a. Moeder, ik wil bij de revue). Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september, 20.30 uur, Bellevue, Leidsekade 90. www.theaterbellevue.nl