Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Bijenkorf stopt met ‘drie dwaze dagen’

De warenhuisketen Bijenkorf stopt met de Drie Dwaze Dagen. Het warenhuis probeert zich al jaren te positioneren in een luxer marktsegment en zegt dat stunten met prijzen daar niet meer bij past.

De Drie Dwaze Dagen worden dit jaar voor de 32e en laatste keer georganiseerd. Een uitverkoop is het nooit geweest, zegt de Bijenkorf, omdat de artikelen speciaal voor het stuntevenement zouden worden ingekocht. De uitverkopen in het voorjaar en rond de jaarwisseling blijven wel bestaan, maar zullen minder lang duren.

Vorig jaar sloot de Bijenkorf zijn filialen in Arnhem en Enschede, en komend jaar gaan de filialen in Den Bosch, Breda en Groningen dicht.

Er blijven zeven winkels over: in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Utrecht en Rotterdam. Deze vestigingen zouden beter passen bij de ‘premium experience strategie’ van het bedrijf.

Ook de klimmende Zwarte Pieten die jarenlang in de sinterklaasperiode in de winkels hingen, maken plaats voor een luxer imago. De ‘klimpieten’ worden dit jaar goud geschilderd.

Wanneer de laatste Drie Dwaze Dagen worden gehouden heeft De Bijenkorf nog niet bekendgemaakt. Voorgaande edities waren telkens in het begin van oktober.