Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Vakbond Fifpro: pak transfersysteem aan

De mondiale vakbond voor profvoetballers Fifpro wil via de Europese Commissie het huidige transfersysteem in het voetbal aanpakken. Dat systeem schiet tekort op alle fronten, meent de spelersvakbond. In het profvoetbal domineert een handjevol steenrijke clubs de markt en is er van stabiele contracten geen sprake, aldus Fifpro. Volgens de bond, die 65.000 profvoetballers vertegenwoordigt, heeft de wereldvoetbalbond FIFA een transfersysteem geschapen dat in strijd is met de mededingingswetgeving in Europa. „Het systeem faalt en schaadt het voetbal als industrie en sport”, aldus voorzitter Philippe Piat. (ANP, Reuters)