Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Elia vrijgesproken van vermeende kopstoot

Eljero Elia is vanochtend vrijgesproken van zijn vermeende kopstoot in het duel tussen Jong Feyenoord en Jong Cambuur, afgelopen maandag. Hij ontloopt een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, omdat de tuchtcommissie onvoldoende bewijs heeft. Elia kan zondag met Feyenoord tegen Roda JC spelen. De verklaringen van verschillende partijen zouden te veel van elkaar afwijken. Een assistent-scheidsrechter verklaarde dat Elia een slaande beweging zou hebben gemaakt. Verdediger Berend Schootstra van Jong Cambuur stelde dat Elia hem een kopstoot had gegeven. Videobeelden waren er niet. (ANP)