Training rebellen in Syrië ‘totaal mislukt’

Het Amerikaanse programma om gematigde Syrische rebellen te trainen en bewapenen heeft slechts „vier of vijf” strijders opgeleverd die op dit moment in Syrië vechten. Dat heeft generaal Lloyd Austin, hoofd van het Amerikaanse Centrale Commando (Centcom), eergisteren gezegd tijdens een hoorzitting in de Senaat. Republikeinse senatoren noemden het programma een „grap” en een „totale mislukking”. De Verenigde Staten overwegen hun interventiebeleid in Syrië nu te herzien. Mogelijke veranderingen zijn onder meer het verminderen van het aantal Syrische rekruten. Ook overwegen de VS hen in vervolg samen bij bestaande rebellen onder te brengen in plaats van onafhankelijke eenheden op te leiden, zeiden defensiefunctionarissen tegen The Washington Post. (NRC)