Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Training rebellen in Syrië ‘totaal mislukt’

Het Amerikaanse programma om gematigde Syrische rebellen te trainen en bewapenen heeft slechts „vier of vijf” strijders opgeleverd die op dit moment in Syrië vechten. Dat heeft generaal Lloyd Austin, hoofd van het Amerikaanse Centrale Commando (Centcom), eergisteren gezegd tijdens een hoorzitting in de Senaat. Republikeinse senatoren noemden het programma een „grap” en een „totale mislukking”. De Verenigde Staten overwegen hun interventiebeleid in Syrië nu te herzien. Mogelijke veranderingen zijn onder meer het verminderen van het aantal Syrische rekruten. Ook overwegen de VS hen in vervolg samen bij bestaande rebellen onder te brengen in plaats van onafhankelijke eenheden op te leiden, zeiden defensiefunctionarissen tegen The Washington Post. (NRC)