Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Toiletjuffrouw (m/v) in Witte de Withstraat

Om wildplassen in de populaire Witte de Withstraat tegen te gaan, komen daar betaalde toiletgelegenheden met toiletjuffrouw (m/v) te staan.

Die toezegging heeft burgemeester Aboutaleb deze week gedaan tijdens een overleg over veiligheid in de wijk Cool. Het plan was eerst om er zogeheten urilifts te plaatsen. Dat zijn urinoirs die overdag in de grond kunnen afzinken zodat je ze niet ziet.

Bewoners van de zijstraten klaagden eerder over uitgaanspubliek dat hun portieken in de nachtelijke uren gebruikt als openbaar toilet. Daar zeggen ze veel last van te hebben.