Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Tennis

Robin Haase verliest van de nummer 407

Robin Haase is al vroeg in het challengertoernooi van Szczecin uitgeschakeld. In de tweede ronde verloor de Hagenaar gisteren van Artem Smirnov uit Oekraïne (3-6, 6-4 en 4-6). De nederlaag is pijnlijk. Haase, de nummer 71 van de wereld, verloor op het Poolse gravel van de nummer 407. „Ik speelde de slechtste wedstrijd in jaren”, twitterde Haase. Hij speelt juist een aantal challengertoernooien (tweede niveau internationale tennis) om zijn positie op de wereldranglijst te verbeteren. De beste Nederlandse tennisser liet daarvoor de Davis Cup-ontmoeting van dit weekend met Zwitserland schieten. (ANP)