Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

‘Hef Radio 6 niet zomaar op’

De Raad voor Cultuur vindt dat NPO niet zomaar Radio 6 mag opheffen. Het argument van NPO dat een bereik van 200.000 luisteraars te laag is, vindt de adviesraad discutabel. Dat stelt de Raad voor Cultuur in zijn advies over het Concessiebeleidsplan NPO. Als Radio 6 toch opgeheven wordt, dan moeten er volgens de raad harde afspraken worden gemaakt over het aantal uitzenduren voor jazz en soul op bijvoorbeeld NPO Radio 2 in een prestatieovereenkomst. (NRC)