Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Poederbrief bij UWV in Rotterdam - geen gevaarlijke stoffen aangetroffen

Bij het kantoor van het UWV aan de Laan op Zuid in Rotterdam is een poederbrief bezorgd. Bij het openmaken kregen medewerkers geïrriteerde ogen.
Bij het kantoor van het UWV aan de Laan op Zuid in Rotterdam is een poederbrief bezorgd. Bij het openmaken kregen medewerkers geïrriteerde ogen. Foto: ANP/BAS CZERWINSKI

Bij het kantoor van het UWV aan de Laan op Zuid in Rotterdam is vanochtend een poederbrief bezorgd. Bij het openmaken kregen medewerkers geïrriteerde ogen. Uit een eerste onderzoek blijkt echter dat er geen sprake is van een gevaarlijke stof.

Dat meldt Rijnmond Veilig vanmiddag:

Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl Onbekende stof Laan op Zuid Rotterdam - Medewerkers van het UWV mogen om 14.00 uur weer terug het gebouw in. http://t.co/9WNGxZ61pu

Volgens een woordvoerder van de politie kreeg een medewerker last van prikkende ogen en neus toen hij een enveloppe opende waar een poederachtige materie uit viel. Ook drie collega’s kregen last van deze verschijnselen. De hulpdiensten besloten vervolgens om 27 andere UWV-medewerkers in quarantaine te zetten. Zij moesten in het gebouw blijven.

Twitter avatar gfrankenhuis Gerda Frankenhuis #UWV #Rotterdam wordt nu ontruimd. Medewerkers worden uit pand gehaald http://t.co/6lHXILDHoR

Na onderzoek bleek echter dat de envelop geen poeder bevatte, maar verbrand papier. De medewerker die de envelop opende is geschrokken, maar maakt het naar omstandigheden goed. Het gebouw is om 14.00 uur weer vrijgegeven.