Tientallen doden na aanval Talibaan op luchtmachtbasis tijdens ochtendgebed

Bij een aanval op een Pakistaanse luchtmachtbasis zijn vannacht zeker 33 doden gevallen. Onder de doden zijn dertien extremisten die de basis in het noordwesten van Pakistan van twee kanten aanvielen. Zestien slachtoffers vielen in een moskee op de basis, toen het ochtendgebed gaande was. De aanslag werd in een e-mail aan persbureau AFP opgeëist door Tehreek-e-Taliban Pakistan, de Pakistaanse tak van de Talibaan. Peshawar ligt in een gebied dat wordt gezien als een Talibaan-bolwerk. Het aantal aanvallen in Pakistan is dit jaar flink afgenomen, onder meer door een militair offensief tegen de Talibaan. De Pakistaanse regering besloot daartoe na een aanslag op een school in Peshawar in december, waarbij zo’n 150 doden vielen. De terreurbeweging en het regeringsleger strijden al acht jaar tegen elkaar. (Reuters)