Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Clash tussen fans FC Groningen en Olympique Marseille.

Foto Jan Willem van Vliet/ANP

Supporters van Olympique Marseille en FC Groningen zijn gisteren voor de wedstrijd in de Europa League met elkaar op de vuist gegaan. In de binnenstad van Groningen gooiden ze met stoelen, glaswerk en vuurwerk. De politie haalde de groepen uit elkaar. Een vrouw raakte lichtgewond door vuurwerk en ook twee agenten liepen lichte verwondingen op.

Na afloop zijn twee mensen aangehouden wegens openlijke geweldpleging en belediging. De groepswedstrijd in de Europa League eindigde in een eenvoudige 3-0 overwinning voor Olympique Marseille.

In Amsterdam werden in totaal 27 mensen gearresteerd rond de wedstrijd Ajax-Celtic. Zeventien van hen werden aangehouden in verband met belediging, mishandeling of dronkenschap. Alle arrestanten zijn inmiddels weer vrijgelaten, zo werd vanochtend bekend.