Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Net gemist, 19/9

KIJKEN De documentaire over het werk van Gregoire Ahongbonon is hier te bekijken. LEZEN Wat Who Killed the 20th Century’s Greatest Spy? Tijd 25 minuten Toen Ashraf Marwan stierf, een doodsmak van zijn balkon in Londen, nam hij al zijn geheimen met zich mee. Werkte hij nou voor Egypte of voor Israël? En leidde de

KIJKEN
De documentaire over het werk van Gregoire Ahongbonon is hier te bekijken.

LEZEN
Wat Who Killed the 20th Century’s Greatest Spy?
Tijd 25 minuten

Toen Ashraf Marwan stierf, een doodsmak van zijn balkon in Londen, nam hij al zijn geheimen met zich mee. Werkte hij nou voor Egypte of voor Israël? En leidde de onthulling van zijn identiteit uiteindelijk tot zijn dood? Spannend verhaal van The Guardian.

LEZEN

Wat America’s Most Admired Lawbreaker
Tijd 40 minuten

Twintig jaar lang werkte Johnson & Johnson aan een nieuw medicijn. Ze promoten het, illegaal, voor ouderen en kinderen, verduisterde berichten over bijwerkingen en verdienden miljarden dollars. The Huffington Post dook erin met een indrukwekkende online productie.

LEZEN

Wat How to Solve the World’s Biggest Problems
Tijd 15 minuten

Hoe los je de prangenste problemen van de wereld op? Laten we beginnen met ‘interdisciplinairiteit’, schrijft Nature. ‘s Werelds scherpste geesten moet je niet beperken tot één wetenschappelijke discipline: laat ze overal over meedenken. Maar de oude garde verzet zich.

KIJKEN

Wat Beste tv-interview
Tijd 10 uur
Deze week werden de twaalf genomineerden voor de Sonja Barend Award bekendgemaakt, de prijs voor het beste tv-interview. Kijk ze terug: Matthijs van Nieuwkerk in gesprek met oud-Denker des Vaderlands René Gude over zijn naderende dood en Myrthe van der Meer in gesprek met Theo Maassen in 24 uur met.

LUISTEREN
Wat Bonga, ‘Mona Ki Ngi Xica’
Tijd 4 minuten

Oké, het is een nummer uit 1964 – maar nog net zo actueel. De Angolese vluchteling ‘Bonga’ nam toen het nummer ‘Mona Ki Ngi Xica’ op, een klaagzang in zijn moedertaal voor de dochter die hij moest achterlaten. Je verstaat alleen ‘Mona’ en ‘Angola’, maar het gaat door merg en been.