Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

NEC verslaat sc Heerenveen en pakt derde overwinning

N.E.C.-speler Christian Santos scoort de 2-0 tegen sc Heerenveen.
N.E.C.-speler Christian Santos scoort de 2-0 tegen sc Heerenveen. Foto ANP

NEC heeft vooralsnog weinig moeite met de transitie van de Jupiler League naar de Eredivisie. Thuis in Nijmegen werd sc Heerenveen met 2-0 verslagen. Het is alweer de derde overwinning dit seizoen voor de ploeg die afgelopen jaar een divisie lager het kampioenschap pakte.

Twitter avatar NEC_Nijmegen N.E.C. Nijmegen De punten blijven in Nijmegen!! Eindstand 2-0 #NEChee

De Nijmeegse ploeg dankte de overwinning aan de Venezolaanse middenvelder Christian Santos. Hij stond twee keer op de goede plek om een rebound in te tikken, en maakte zo beide doelpunten, netjes verdeeld over beide helften. De overwinning was terecht te noemen gezien het aantal doelpogingen (17 om 11) maar Heerenveen had wel veel meer balbezit en enigszins reden tot klagen toen het geen strafschop kreeg bij de stand van 1-0. Luciano Slagveer ging echter wel erg gretig naar het gras en kreeg daarom een gele kaart voor een schwalbe.

NEC staat nu zevende in de competitie, Heerenveen is afgezakt naar de 11e plaats. De Friezen hebben pas één wedstrijd gewonnen dit seizoen.