Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wetenschap

Nageslacht en ontkookte eieren

Vannacht zijn op Harvard University de jaarlijkse Ig Nobelprijzen uitgereikt, voor onderzoek dat mensen laat lachen en dan aan het denken zet. De prijs is een grap, maar een serieuze grap. Door onze redactie wetenschap

Scheikundigen spelen toneel, gisteren tijdens de uitreiking van de Ig Nobelprijzen aan Harvard University.
Scheikundigen spelen toneel, gisteren tijdens de uitreiking van de Ig Nobelprijzen aan Harvard University. Foto REUTERS/Gretchen Ertl