Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Bank financiert Collectiegebouw

De gemeente Rotterdam heeft een nieuwe financieringsconstructie bedacht om het Collectiegebouw voor Museum Boijmans Van Beuningen mogelijk te maken. De gemeenteraad had er bezwaar tegen als de gemeente 35 miljoen euro zou moeten lenen voor het depot. Een bank is bereid de bouw te financieren, samen met de filantropische Stichting De Verre Bergen. Onderpand is een 40-jarige huurovereenkomst met de gemeente, die het depot zal onderverhuren aan het museum. (NRC)