Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Terrorisme

Sittardse terrorismeverdachte (15) onder toezicht gesteld

Het vijftienjarige meisje uit Sittard dat eerder deze maand werd gearresteerd op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie, komt weer vrij. De raadkamer besliste gisteren dat haar voorarrest niet wordt verlengd. De tiener is onder toezicht van Jeugdzorg geplaatst en krijgt „de komende tijd hulp en begeleiding”, aldus haar advocaat. Volgens het Openbaar Ministerie wordt het meisje „niet verdacht van een concrete aanslag”. Justitie kon niet zeggen of ze wilde uitreizen naar een gebied van Islamitische Staat. Om welke terreurorganisatie het gaat en of meer mensen zijn gearresteerd, is evenmin bekendgemaakt. (NRC)