Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

College tour

Toen hij met de studentikoze groep Guus Meeuwis & Vagant een onverwachte hit scoorde met Het is een Nacht hadden weinig mensen kunnen voorspellen dat Guus Meeuwis twintig jaar later nog steeds een succesvolle carrière zou hebben. Nadat hij solo ging groeide Meeuwis uit tot een van de succesvolste zangers van het land. Eerder dit jaar stond hij met een jubileumshow in de Londense Royal Albert Hall (de zaal zat vol Nederlanders). In de Tilburgse Sint Jozefkerk krijgt hij vragen van Twan Huys en studenten in de zaal .