Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Bouw

Herfstwandeling Twiske

Zondagmiddag organiseert IVN een herfstwandeling in het Twiske, vlak boven Amsterdam. Met natuurgids Henk Strijker lopend door het zuidelijk deel van het natuurgebied, op zoek naar de eerste tekenen van de herfst. Na de hectiek van voorjaar en zomer komt de natuur tot rust. De zomergasten zijn meestal vertrokken, de eerste wintergasten dienen zich aan. De bomen moeten hun bladeren kwijt, anders overleven ze de winter niet; het bladgroen wordt opgeslagen in de knoppen en de schors. Schimmels breken organisch materiaal af en vormen nu de eerste paddenstoelen. Zondag 20 september, 13.30 uur, vertrek Zorgboerderij de Marssen, Pikpotweg 1 (Landsmeer). www.ivntwiske.nl