Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Begroting 2016: goedkopere, schonere stad

Een goedkoper leven voor Amsterdammers, een schonere stad en drukte die in goede banen wordt geleid. Dat zijn de hoofdpunten van de gisteren gepresenteerde begroting voor 2016 door het college van burgemeester en wethouders. De stadsbegroting bedraagt 6,4 miljard euro. Een aantal belastingen wordt afgeschaft: de reclame- en de hondenbelasting. Ook wordt de afvalstoffenheffing verlaagd. Voor het schoonmaken van straten, pleinen en parken wordt 3 miljoen euro vrijgemaakt. Door het doortrekken van de Rode Loper naar de Munt moet de doorstroom van drukte verbeteren.