Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

La piel que habito

(Pedro Almodóvar, 2011). Almodóvars La piel que habito (‘De huid waarin ik leef’) gaat over de krankzinnige wetenschapper Robert Ledgard. Vera is het proefkonijn dat tegen haar wil wordt vastgehouden in het geïsoleerde landhuis van de plastisch chirurg, die zijn echtgenote bij een auto-ongeluk heeft verloren. Ledgard heeft een menselijke huid ontwikkeld die niet alleen ongevoelig is voor insectenbeten, maar ook brandveilig is. Zoals die huid is, is ook de film: veerkrachtig, schokbestendig, technisch gezien een hoogstandje, maar nogal synthetisch en koud.