Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Het vrijdagconcert

Tijdens Het vrijdagconcert – voorheen uitgezonden onder de titel De vrijdag van Vredenburg – zijn wekelijks live concerten te horen vanuit TivoliVredenburg in Utrecht. Dit seizoen staat staat de Russische muziek centraal. Vanavond speelt het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor onder leiding van James Gaffigan de beroemde kroningsscène uit Boris Godoenov voor koor en orkest. Bas Andrei Bondarenko zingt de rol van Boris. Verder een uitvoering van Sergei Rachmaninoffs Kolokola met sopraan Marina Rebeka en tenor Sergey Skorokhodov.