Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Fill the Void

(Rama Burshtein, 2012). Fill the Void is de eerste chassidische film die expliciet bedoeld is voor een seculier publiek. Wat doe je als je zus in het kraambed sterft en haar man plotseling met een zuigeling zit opgescheept? In het chassidische (ultraorthodoxe) milieu in Tel Aviv waar Fill the Void zich afspeelt moet die man zo snel mogelijk weer aan de vrouw. Dus komt de achttienjarige Shira voor de keuze te staan met de weduwnaar van haar zus te trouwen of een nerveuze leeftijdsgenoot die haar moeder voor haar heeft uitgekozen.