Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Edwyn Collins

Documentaire over de Schotse zanger Edwyn Collins, in Nederland vooral bekend van zijn solohit A Girl Like You (1994). In 2005 kreeg Collins een hersenbloeding die zo ernstig was dat de artsen vreesden voor zijn leven. Hij haalde het, maar had zware schade opgelopen en kon nog maar twee dingen zeggen: de naam van zijn vrouw (Grace Maxwell) en de zin „the possibilities are endless”. Collins en zijn vrouw vertellen in de documentaire The Possibilities Are Endless over de zware weg naar herstel. Uiteindelijk lukte het hem zelfs weer om een album te maken.