Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Station Antwerpen weer vrijgegeven - verdacht koffertje bevatte geen explosief

Politieagenten bewaken Station Antwerpen-Centraal.
Politieagenten bewaken Station Antwerpen-Centraal. Foto ANP / Marco de Swart

Een deel van het Belgische treinstation Antwerpen-Centraal is vanmorgen ontruimd. Er was een verdachte koffer aangetroffen in de trein die vanuit Brussel op weg was naar Amsterdam. Dat melden Belgische media op gezag van de Belgische spoorbeheerder Infrabel en de Antwerpse politie.

Update 13.48: Koffertje tot ontploffing gebracht

Het verdachte koffertje is inmiddels door de Belgische explosievendienst tot ontploffing gebracht. Na de vernietiging bleek dat het koffertje geen explosief bevatte, maar was gevuld met kleding. De acht perrons werden om 13.30 uur vrijgegeven.

De Belgische politie doet onderzoek naar het koffertje. De ontruiming vond plaats op verdieping -2, waar het Thalysplatform is. Volgens een ooggetuige waren er veel politieagenten en militairen aanwezig op het station. Volgens Infrabel heeft het incident weinig gevolgen voor het treinverkeer.

Twitter avatar nicolasbas Nicolas Bas Onderste verdieping Antwerpen-Centraal afgesloten. Zeer veel politie. Ook soldaten in het station @VTMNIEUWS http://t.co/bzdKGXWODk

Rotterdam

Eerder op de dag werd op station Rotterdam Centraal een Thalys ontruimd omdat een jongen zich had verschanst op het toilet. Hij werd “zonder problemen” door de politie aangehouden. Het is niet bekend of de jongen gewapend was.