Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Debatloos alternatief

Dat gold niet voor Roland van Vliet, het vorig jaar van de PVV afgescheiden Kamerlid, die nu namens de fractie Van Vliet in het parlement zit. Hij toog wél naar het CPB om zijn werk te laten nakijken. Complimenten kreeg hij van premier Rutte. Alleen deed Van Vliet helemaal niet mee aan het debat. Als over twee weken het debat écht over de Financiën gaat, zal Van Vliet van zich laten horen. „Dan kunnen alle collega’s zien dat ik ook nog snap wat ik heb opgeschreven”, zei hij gisteren.