Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Dan maar geen stempel

Voor de noeste rekenaars is al dat werk overigens een tamelijk frustrerende bezigheid. Want nog geen 24 uur nadat de fractieleiders hun tegenbegroting hebben ingediend, wordt deze meestal alweer met dank voor de moeite grotendeels door de premier terzijde gelegd.

Vandaar dat nogal wat fracties dit jaar niet langer tot het uiterste gingen door hun tegenbegrotingen ook nog door het Centraal Planbureau te laten doorrekenen voor het ultieme goedkeuringsstempel. Als de cijfers maar ongeveer kloppen, was dit jaar het devies.