Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

Beurzen in de min door Fed-besluit

De Amsterdamse effectenbeurs liet vanochtend een verlies van circa 1,3 procent zien. Beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1,2 procent in. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten nog niet te verhogen. Grootste daler in de AEX was Aegon met een verlies van 3 procent. De verzekeraar, zeer actief in de VS, heeft veel baat bij een van verhoging van de Amerikaanse rente. (ANP)