Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

CDA rekent een beetje

En waar was het CDA met zijn tegenbegroting? Niet nodig, zei fractieleider Sybrand Buma tegen zijn VVD-collega Halbe Zijlsta. Zijn partij had dit jaar maar een paar kleine wijzigingetjes dus hoefde hij er „geen grote show” van te maken met een door het Planbureau doorgerekende tegenbegroting.

Begrijpelijk, maar was dit ook de echte reden? Zijlstra had zijn twijfels. Hij had begrepen dat Buma wel degelijk nog deze week bij het Planbureau was langs geweest, maar dat de rekenaars zoveel aanmerkingen hadden dat Buma niet de door hem gewenste uitkomst kreeg. Buma moest erkennen bij het Planbureau te zijn geweest.

Betrapt dus.