Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Algemeen

Arrestatieteam haalt man uit Thalys op Rotterdam Centraal

De Thalys richting Parijs is vanochtend ontruimd op station Rotterdam Centraal nadat een verdachte man zich op het toilet heeft opgesloten. De man sprong vanochtend vroeg aan boord van de Thalys, net voordat de trein zou vertrekken. Hij verschanste zich direct op het toilet. Er is toen tevergeefs op hem ingepraat om van het toilet af te komen waarna de hulpdiensten werden ingeroepen. Volgens een woordvoerder van de politie is dit gedaan “met het gebeurde van een paar weken geleden in het achterhoofd.” Toen was er ook al een incident op de Thalys, nabij het Franse Arras. Een 25-jarige man bereidde toen op het toilet een aanslag voor met een kalashnikov. Hij kon worden overmeesterd door een aantal oplettende passagiers. De laatste ontwikkelingen zijn te volgen via ons liveblog.
De politie haalt de verdachte uit deThalys op Rotterdam CS.
Robin Utrecht
Robin Utrecht
Robin Utrecht
een groot deel van het station werd afgezet.
Robin Utrecht
Robin Utrecht
Robin Utrecht
Robin Utrecht
Een groepje politieagenten staat op Rotterdam Centraal.
Robin Utrecht
Robin Utrecht
De verdachte is niet afgevoerd naar het politiebureau, maar naar het ziekenhuis omdat hij last kreeg van hyperventilatie:
Robin Utrecht