Supporters Olympique Marseille rellen in Groninger binnenstad

De Grote Markt in Groningen, deze middag.
De Grote Markt in Groningen, deze middag. Foto Wouter Schollema

De supporters van Olympique Marseille zorgen deze middag voor veel onrust in de binnenstad van Groningen. De Franse supporters gooien gooien met glaswerk en terrasstoelen op de Grote Markt. De Mobiele Eenheid (ME) is aanwezig om de rust te bewaren.

Volgens RTV Noord heeft de ME de Poelestraat afgesloten. Dat is de fanzone voor de fans van Olympique Marseille. Deze middag dreigden de Fransen de confrontatie te zoeken met de FC Groningen-fans. Hierbij heeft de ME ingegrepen.

Twitter avatar Nickcesc Nick @voetbalzonenl rellen in Groningen door Marseille supporters. Gaat nergens over, heeft niks met voetbal te maken http://t.co/44ycEigSAT

Er wordt geprobeerd om de Olympique-supporters met bussen naar de Euroborg te brengen. De politie is met man en macht bezig de fans in bedwang te houden. Volgens een verslaggever van RTV Noord wordt er met glaswerk, straatmeubilair en fietsen gegooid.

Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. Er zouden ook geen gewonden zijn gevallen.

Twitter avatar IrisLarisa Iris Larisa Hooligans van Marseille slopen de binnenstad #groningen #grotemarkt #rtvnoord #dvhn http://t.co/r6GwIC1GKy

Ook de Dam is afgezet

De Dam is sinds vanmiddag ook afgezet. Dat is ter voorbereiding op de mogelijke onrust die kan ontstaan tijdens de wedstrijd die Ajax vanavond tegen Celtic voetbalt voor de Europa League. Dat duel begint om 19.00 uur. FC Groningen voetbalt vanavond om dezelfde tijd tegen Olympique Marseille, AZ moet uit tegen FC Partizan en trapt af om 21.05 uur.