Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Vluchtelingen

VNG: gemeenten, werk mee aan opvang

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dat alle gemeenten meewerken aan het opvangen van asielzoekers. Het aantal gemeenten dat vluchtelingen opneemt stijgt, maar er moet een eerlijkere lastenverdeling komen. Die oproep doet de VNG in een brief aan alle Nederlandse gemeenten. Ook in Europa wordt druk overlegd over de verdeling van vluchtelingen. Volgende week dinsdag is er nieuw spoedoverleg van de Europese ministers die over het vluchtelingenbeleid gaan. De tijdelijke voorzitter van de EU, Luxemburg, maakte dat gisteravond bekend. Op de agenda staat de verdeling van 160.000 vluchtelingen die op dit moment in Italië, Griekenland en Hongarije zitten.