Vijftienjarige terreurverdachte uit Sittard gearresteerd

Foto: ANP / Koen Suyk

Een vijftienjarig meisje uit Sittard zit vast op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Volgens de officiële lezing van het OM is het meisje opgepakt wegens verdenking van deelname aan een criminele organisatie, die als oogmerk heeft om terroristische misdrijven te plegen. Ze is op 3 september gearresteerd en is overgebracht naar een jeugdinrichting.

Het OM wil niets zeggen over de identiteit van het meisje omdat ze in volledige beperking vastzit en omdat ze minderjarig is. Volgens De Telegraaf gaat het om een meisje dat afkomstig is uit Somalië en al enige tijd met haar moeder en broertje in Sittard woont.

Morgen moet de vijftienjarige voor de raadkamer van de rechtbank in Roermond verschijnen, waar bepaald zal worden of haar voorarrest verlengd wordt.

    • Sjoerd Klumpenaar