Renault stopt met motoren Formule 1

Renault trekt zich terug als leverancier van motoren in de Formule 1. Onder anderen Max Verstappen rijdt met een motor van het Franse concern. Dat heeft Renault-baas Carlos Ghosn gisteren gemeld. Het besluit zat er aan te komen. Verstappen en andere coureurs klaagden geregeld over de tegenvallende kwaliteit van de motoren. Zijn wagen viel geregeld uit en hij werd meermaals voor straf bij de start tien plekken achteruit geplaatst omdat hij zo vaak een nieuwe krachtbron nodig had. Renault levert aan Red Bull en Toro Rosso. Ghosn haalde flink uit naar Red Bull: „Als er een probleem is met het team wordt met de beschuldigende vinger naar jou gewezen. Toen we WK-races wonnen, werd de naam Renault nooit genoemd.” Ghosn liet weten dat het bedrijf nog niet heeft besloten of het volgend jaar een eigen Formule 1-team begint.

    • NRC