Pong in blits, nieuw jasje

Hecticube voelt als het spelen van klassieker Pong tijdens een koortsdroom. De naam van de game omschrijft die ervaring dan ook perfect als hectisch. Hecticube is min of meer een inversie van het concept van Pong. De speler bedient niet de balkjes of het witte balletje. Wat hij of zij wél kan, is kogels afvuren om het ronde ding richting de tegenstander te duwen. In Hecticube is het doel om juist de balkjes te raken door ze met projectielen de goede kant op te bewegen. Met elke aanraking wordt de bewegende witte streep kleiner totdat deze is vernietigd. Ondertussen moet de speler ook zijn eigen balk verdedigen. De hoge snelheid waarmee het balletje heen en weer wordt geschoten zorgt voor een verhoogde bloeddruk. Hecticube is een verrassende draai aan een meer dan veertig jaar oude game.

    • Hans Klis