Overstroming eist 16 levens in zuidwesten VS

Hevige regenval in de zuidwestelijke Amerikaanse staat Utah heeft tot nu zeker zestien mensen het leven gekost. Vijf mensen worden nog vermist. Nadat maandag in het dorpje Hildale nabij de grens met Arizona twaalf mensen in hun auto’s werden meegesleurd door een ‘muur van water’, vielen gisteren zeker vier doden in Zion National Park. Zij werden overvallen door de storm terwijl ze de beroemde canyons aan het verkennen waren. Naar vier canyonbezoekers wordt nog gezocht.

In de twee auto’s in Hildale zaten drie moeders en dertien kinderen. De auto’s werden honderden meters meegesleurd. Drie kinderen hebben het overleefd. Een kind is nog vermist.

In de regio zijn vaker overstromingen, maar volgens experts komen overstromingen van deze omgang slechts eens in de 100 jaar voor. (AP)