Minstens 16 doden door overstromingen in zuidwesten VS

Twee voertuigen die zijn meegesleurd door een 'muur van water' in het Amerikaanse dorpje Hildale in de staat Utah. Tot nu toe zijn vijftien mensen omgekomen door het noodweer in het zuidwesten van de VS. Foto AFP/Getty Images/George Frey

Hevige regenval in de zuidwestelijke Amerikaanse staat Utah heeft tot nu zeker zestien levens geëist. Vier mensen worden nog vermist. Nadat maandag in een dorpje nabij de grens met Arizona twaalf mensen in hun auto’s werden meegesleurd door een ‘muur van water’, vielen gisteren zeker vier doden in Zion National Park.

In de twee meegesleurde auto’s in Hildale zaten drie moeders en dertien kinderen. De auto’s werden honderden meters meegesleurd. Drie kinderen hebben het overleefd. Een kind is nog vermist. In het nationale park Zion vielen vier doden toen ze overvallen werden door de storm terwijl ze de beroemde canyons aan het verkennen waren. Ook raakten vier personen vermist. Naar hen is een grote zoekactie op touw gezet.

De gouverneur van Utah reageerde op Twitter op de tragedie:

Twitter avatar SpencerJCox Spencer Cox Another tragedy for our state. Reeling right now. For those of us that love hiking Zion’s, a tough safety reminder. https://t.co/AxnopkksLX
Twitter avatar SpencerJCox Spencer Cox Still in Hildale. New flash flood warning as big storm approaches. Terrible 24 hours for Utah. Keep praying. http://t.co/csHlBEJsOU

In de regio komen vaker woeste overstromingen voor, maar volgens experts was een overstroming van deze kracht en grootte een uitzondering die eens in de 100 jaar voorkomt. Dankzij een storm viel in 30 minuten tijd bijna 4 centimeter regen.

    • Sam de Voogt