Jaloersmakende campagne

Kom daar nog maar eens om bij de centen tellende NPO: een hele campagne gewijd aan jongeren en IT. De BBC ziet er het belang wel van in en heeft Make It Digital in het leven geroepen. Het project bestaat uit een site waarop je bijvoorbeeld kunt testen welke technische banen er voor jou zijn in de toekomst, en een archief met oude programma’s waarin de BBC begin jaren tachtig aan kinderen bijvoorbeeld de programmeertaal BASIC probeerde uit te leggen. De Britse omroep heeft daarnaast ook nog eens negen nieuwe televisieprogramma’s en 25 radioprogramma’s aan het digitale leven gewijd. En dan is er nog de BBC micro:bit, een zakcomputer die op scholen kan worden gebruikt om kinderen te leren programmeren en om te gaan met techniek. De Britten hebben het begrepen en maken serieus werk van het terugdringen van het tekort aan goed opgeleide technische mensen in eigen land. Een initiatief om jaloers op te zijn.

    • Alex van der Hulst