Netanyahu: strenger bestraffen stenengooiers

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft beloofd strenger op te zullen treden tegen Palestijnse stenengooiers. Hij deed dat gisternacht tijdens een spoedvergadering naar aanleiding van de aanhoudende botsingen tussen de politie en Palestijnse opstandelingen op de Heilige Tempelberg in Jeruzalem. Maandag kwam een Israëlische man om nadat hij rijdend in zijn auto door Palestijnen was bekogeld met stenen.

Op de Tempelberg, voor zowel joden als Palestijnen een heilige plek, staan twee islamitische gebedshuizen: de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. De berg is een van de weinige plaatsen waar de Palestijnen soevereiniteit genieten. Dat ook joden de heilige plek bezoeken wordt door de Palestijnen gezien als provocatie. Netanyahu wil echter dat ook joden het gebied kunnen blijven bezoeken. (AP)