Ook Belastingdienst veilt hennepkweekspullen

De Belastingdienst heeft in beslag genomen kweekbenodigdheden voor hennepteelt gisteren zelf verkocht op een veiling. Vloeibare meststoffen, koolstoffilters, ventilatorboxen en droogrekken, artikelen die growshops sinds 1 maart niet meer mogen verkopen, zijn via veilinghuis BVA Auctions verkocht. Dat lijkt strijdig met de nieuwe Opiumwet, die „handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt” verbiedt. Het is al zeker de tweede keer dat de overheid growshopartikelen in beslag neemt en daarna veilt. Eind april was het de dienst Domeinen van het ministerie van Financiën dat in beslag genomen goederen aanbood, onder meer afzuigslangen, geurfilters en een kweektent – nuttig voor het verwijderen van geuren bij hennepteelt.