Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Gevonden

Ik ga boodschappen doen bij een grote winkelketen. Midden op straat zie ik iets liggen wat veel weg heeft van een portemonnee.

Toch maar even kijken. Je weet nooit wat het is. Het bleek een grote buit: paspoort, rijbewijs, visa- en golfkaart en nog zo wat. Zeker een paar honderd euro in contant.

Na wat zoeken op het internet vond ik een telefoonnummer. Gelukkig, de rechthebbende eigenaar is gevonden. Hij is blij met het nieuws dat zijn portemonnee is gevonden. Ik krijg een handdruk en uiteindelijk een goede nachtrust. Meer zat er bij hem blijkbaar niet in. Ik pluk dat bloemetje dan maar uit mijn eigen tuin.

V. van Kan