Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

1 miljoen bezoekers in Veenhuizen VEENHUIZEN (ANP) -

Het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen verwelkomt zondag de miljoenste bezoeker. Door een recordaantal bezoekers deze zomer is die er eerder dan verwacht. Alle bezoekers aan het museum zijn ‘geturfd', met streepjes op planken. Wie zondag de miljoenste is mag zijn eigen streepje zetten. Op de binnenplaats komen dan alle planken te liggen. Het Nationaal Gevangenismuseum opende in 2005 en is gehuisvest in een gerestaureerd dwanggesticht uit 1823. (ANP)