Zeven bergbeklimmers omgekomen door lawine

Bij een lawine op de in de Franse Alpen gelegen Dôme de Neige des Écrins zijn gisteren zeven bergbeklimmers omgekomen. Eén persoon raakte zwaargewond.

Onder de doden zijn mensen uit ten minste twee verschillende landen. Hun nationaliteiten zijn nog niet bekendgemaakt. Volgens de lokale Franse krant Le Dauphine was er hoogstwaarschijnlijk sprake van een plaatlawine, waarbij opgehoopte sneeuw zich bindt aan een onderliggende ijslaag, en door het gewicht van de sneeuw en de steilheid van de helling op een gegeven moment loslaat.

Drie helikopters en twee reddingsteams met honden zijn ingezet bij de zoektocht naar andere slachtoffers. De berg, met een hoogte van 4.015 meter, ligt ten zuidoosten van de stad Grenoble en is populair onder amateurklimmers. (AP)