Eindeloos gebabbel

Veel ‘techies’ hebben de neiging om te lang over onbegrijpelijke dingen te praten tegen mensen die er niks van snappen. Een nieuwe videokaart kan in bepaalde kringen het gesprek van de dag zijn, voor anderen is het iets om niet langer dan een minuut bij stil te staan. De site This Week in Tech staat vol met podcasts en netcasts waarin wél dat halve uur over die videokaart wordt gesproken, of gerust twee uur lang over de Apple-presentatie. Dat alles kun je terugkijken in de laatste aflevering van This Week in Tech van de Amerikaanse journalist Leo Laporte, geestelijk vader van de zender Twit.tv. En het is niet alleen zijn tweeënhalf uur durende programma dat blijft voortkabbelen, ook in de andere programma’s wordt er maar eindeloos doorgebabbeld. Je moet toch wel erg diep in de materie zitten om dit vol te houden. Niet om nu te pleiten alle interessante onderwerpen op DWDD-snelheid te behandelen, maar als het onderwerp zó taai en specifiek is, kun je de vraag stellen of je het er zo uitgebreid over moet hebben.