Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Champions League: FC Barcelona speelt gelijk tegen AS Roma

Alessandro Florenzi viert de gelijkmaker.
Alessandro Florenzi viert de gelijkmaker. Foto AFP / Andreas Solaro

In de poulfase van de Champions League is titelverdediger FC Barcelona vanavond niet verder gekomen dan een gelijk spel tegen AS Roma. Hoogtepunt van de wedstrijd was de gelijkmaker van AS Roma speler Alessandro Florenzi.

Barcelona begon goed aan de wedstrijd en in de 21e minuut maakte Luis Suárez de openingstreffer. De Romeinse gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten en kwam letterlijk uit de lucht vallen.

Florenzi stak aan de zijlijn de middenlijn over, zag keeper Marc-André ter Stegen te ver voor zijn doel staan en waagde een afstandsschot, dat via de binnenkant van de paal in het net belandde: 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=ivuSPuzgSnI

Blessures

Na de rust trokken twee zware blessures de aandacht. Eerst moest doelman Szczesny naar de kant na een duel met Suárez. Na een uur moest invaller Rafinha, die nog geen minuut in het veld stond, per brancard van het veld na een harde tackle.

In zijn jubileumwedstrijd (100 duels in Champions League) kon sterspeler Lionel Messi zijn ploeg niet aan de zege helpen, al raakte hij met de bal in de slotfase nog wel de lat, bleef een doelpunt uit.