Tarantino wilde Eddie Murphy en Danny DeVito

None

Quentin Tarantino claimt sinds zijn monsterhit Pulp Fiction in 1994 dat hij erop stond de toen half vergeten John Travolta te casten als junkiegangster Vincent Vega, ondanks sceptische studiobazen. Een door Reddit gelekte ‘wenslijst’ van de regisseur werpt daar een ander licht op: acteur Michael Madsen blijkt Tarantino’s eerste keus voor Vincent Vega. Zijn muze Uma Thurman, doorgebroken als gangsterliefje Mia, moest vier actrices voor zich dulden: Virginia Madsen, Marisa Tomei, Patricia Arquette en Phoebe Cates. Bruce Willis als bokser Butch kwam pas na Matt Dillon, Sean Penn, Nicolas Cage en Johnny Depp in beeld, terwijl Eddie Murphy werd overwogen als gangster Jules – dat werd Samuel L. Jackson – en Danny DeVito als ‘The Cleaner’, een rol van Harvey Keitel.