SABMiller: AB InBev werkt aan overnamebod

Anheuser-Busch InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, bereidt een overnamebod voor op concurrent SABMiller, de mondiale nummer twee. Dat heeft SABMiller vanmorgen bekendgemaakt in reactie op geruchten. AB-InBev, onder meer bekend van Jupiler en Budweiser, heeft het bericht nog niet bevestigd. SABMiller, eigenaar van Grolsch en Peroni, heeft nog niet aangegeven of het bedrijf het bod als vijandig beschouwt, maar geeft aan dat het zal reageren zodra het de details kent. „Het staat nog niet vast dat er ook definitief een bod komt”, aldus het bedrijf in een persbericht. Het aandeel SABMiller steeg vanmorgen met 22 procent in reactie op het bericht, AB InBev steeg 7 procent. De combinatie zou de grootste bierbrouwer ter wereld worden, met een omzet van meer dan 200 miljard euro. (NRC)