Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

ABN Amro haalt 1 miljard op met verkoop effecten

ABN Amro heeft haar kapitaalbuffers voor toekomstige crises versterkt door de verkoop van 1 miljard euro aan diep achtergestelde effecten. Dat heeft de staatsbank gisteren bekendgemaakt. ABN Amro anticipeert daarmee op nieuwe, strengere kapitaaleisen waaraan het vanaf 2018 moet voldoen. De transactie past tevens in de voorbereidingen op de geplande beursgang, mogelijk eind dit jaar nog. De staat wil ABN Amro weer privatiseren. De transactie onderstreept dat investeerders geïnteresseerd zijn in ABN Amro. (NRC)